מנה אחת = מנת פחמימה + 1.5 מנות חלבון גבינה
מרכיבים:
1 תפוח אדמה קטן
1 גזר קטן
חצי בצל
1 קישוא קטן
ביצה
30 גרם גבינת פטה או בולגרית 5% מפוררת
מעט מלח, פלפל שחור גרוס
הכנה:
מגרדים את כל הירקות
מערבבים עם הביצה וגבינה המפוררת
ממליחים מעט (בגבינה יש מלח) ומוסיפים פלפל שחור
מרססים מחבת בתרסיס שמן ומעבירים לתוכה את התערובת, משטחים על המחבת. מכסים ומבשלים על אש בינוני בין חמש לעשר דקות
כדי להפוך את הפשטידה מניחים על המחבת צלחת רחבה והופכים את המחבת ואז מחליקים את הפשטידה חזרה למחבת להמשך בישול.
ניתן להוסיף עוד תפוח אדמה לתערובת + 30 גרם גבינה וכך ליצור 2 מנות כשבכול מנה יש מנת פחמימה שלמה + חלבון גבינה.