פחמימות מורכבות שהן פסטה לבנה, לחם לבן ואורז לבן , תפוחי אדמה ובטטה מעלות ומורידות את הסוכר בזרם הדם במתינות קלה, לעומת זאת פחמימות שמוגדרות
תחליפים
כאן תוכלו למצוא את רשימת התחליפים שיעזרו לגוון בתפריטים ולצלוח את התהליך!
תחליפי חלבון גבינה
חלבונים – חומר הבניין העיקרי של התא, הכרחי בבניית רקמות שרירים, חשוב בזירוז וויסות פעילות כימית (אנזימים והורמונים), ובונה את תאי מערכת החיסון. אכילת חלבונים תורמת
קבוצת הפירות
פירות – נחשבים לפחמימות פשוטות ולכן לא נרבה באכילתם, אך בשל נוכחות של סיבים תזונתיים בקליפה – יש לכל פרי מידת השפעה שונה על קצב ספיגת
קבוצת הירקות החינמיים
קבוצה זו היא הקבוצה שמכילה את מירב הסיבים התזונתיים, הוויטמינים והמינרלים. היא הכרחית לכל אדם המנסה לצמצם את כמויות המזון בארוחה ולכן ניתן לשלבם כמעט
קבוצת השומנים
שומנים – השומן במזון מורכב מחומצות שומן. קיימים סוגים רבים של חומצות שומן. תפקיד השומן בגוף הוא לבנות את קרומי התאים, להעביר אותות בין תאי הגוף, לספק אנרגיה לגוף
תחליפי חלבון בשר
חלבונים – חומר הבניין העיקרי של התא, הכרחי בבניית רקמות שרירים, חשוב בזירוז וויסות פעילות כימית (אנזימים והורמונים), ובונה את תאי מערכת החיסון. אכילת חלבונים תורמת
תחליפים לטבעוניים
קטניות: קטניות מומלץ לרכוש יבשות או טריות. ניתן לקנות גם קטניות קפואות, אך רצוי לא לצרוך קטניות מקופסאות שימורים. עיכול קטניות: חיידקי המעיים שלנו מתרגלים