מנה אחת = מנת פחמימה + מנת חלבון בשר + מנת פחמימה
מצרכים:
150 גרם פרגית ללא עור
1 כף רוטב ברביקיו
1 כפית סילאן או דבש
1 כף חרדל
מלח, פלפל שחור גרוס דק
פיתה קלה
טחינה עם חציל קלוי (ראו מתכון בנפרד)
הכנה:
משרים את הפרגיות עם תערובת של רוטב ברביקיו, סילאן, חרדל, מלח ופלפל. מערבבים היטב ומניחים לפחות לעשר דקות. ניתן להכין גם ערב לפני לספיגת טעמים חזקה יותר בפרגית.
מחממים היטב פלאנצה ומרססים במעט ספריי שמן.
צולים את הפרגיות היטב מכל הצדדים עד שמתקבל מראה שחום.
הכנת המנה- מורחים בפיתה כף של טחינה חצילי קלוי, מניחים פרוסות של מלפפון, עגבנייה וכרוב קצוץ. מניחים את נתח הפרגית ומעליו עוד כף של טחינה חציל קלוי.