מנה אחת = מנת חלבון בשר + מנת פחמימה
מצרכים:
150 גרם פרגיות נקיות חתוכה לרצועות דקות
רבע בצל בינוני פרוס
חופן גדול של עלי תרד ומנגולד קצוצים ( כ 2 כוסות קצוצים)
כפית סילאן
2-3 טיפות של שמן שומשום
1 עלה פילו ( בצק פילו מקורר- לא קפוא- של שמרית)
תיבול- מלח ופלפל שחור גרוס
הכנה:
מרססים מחבת לוהטת בתרסיס שמן ומאדים את הבצל ל 2-3 דקות, מוסיפים את נתחי הפרגית ומערבבים. מטבלים במלח ופלפל. כשרואים שנתחי הפרגית כבר מתחילים לשנות צבע מוסיפים את הירק הקצוץ ומערבבים. מוסיפים כפית סילאן ושמן שומשום, מערבבים ומכבים את האש.
מניחים להתקרר היטב לפני המשך הכנת מנה.
משטחים דף פילו, מניחים בקצה שלו הקרוב אלינו את תערובת הפרגית. משאירים שוליים של כ 2 ס”מ מכל צד של העלה פילו. ומתחילים לגלגל את הבצק על התערובת. בסיום יצירת הגלילה סוגרים את את השולייים ומכווצים- אין צורך להדביק- במהלך האפייה הן יישארו סגורות.
מעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, מרססים מעל ספריי שמן ואופים בחום בינוני ( 180 מעלות) למשך כעשר דקות, עד שפני המאפה משחימים ונעשים קראנציים.
רצוי לאכול ישר לאחר ההכנה.
זמן הכנה-12 דקות
זמן אפייה- 10 דקות