חדש! כל התוכניות של חלי ממן זמינות לרכישה באתר!
banner

בשר טחון ברוטב פירות מיובשים על מצע פירה

 

מנה אחת = תחליף לארוחת צהרים שלמה (ראו הערה בסוף המתכון)

מרכיבים:

150 גרם בשר בקר רזה טחון

1 תפוח אדמה בינוני מקולף

150 גרם דלעת חתוכה ל 3-4 פרוסות

1 גזר בינוני נקי ושטוף

 

לרוטב: תמר קטן , תאנה מיובשת, משמש מיובש

מלח, פלפל שחור

מעטרים בעירית קצוצה

 

אופן הכנה:

הכנת הפירה – מעבירים לסיר עם מים את תפוח האדמה, את פרוסת הדלעת והגזר. מוסיפים 2 שיני שום מקולפות ומבשלים עד להתרככות הגזר והתפוח אדמה.

מועכים היטב לפירה אחיד

קוצצים דק את הפירות המיובשים

מרססים מחבת במעט ספריי שמן, מוסיפים את הפירות ומטגנים מעט, ייצא ריח קרמל משגע.

מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים.

מתבלים בכפית סילאן, חצי כפית קינמון, מלח ופלפל שחור גרוס. רצוי לא לבשל יותר מידי זמן כדי לא ליבש את הבשר

הכשת המנה:

מניחים את הפירה על הצלחת, מניחים מעליו את הבשר המאודה ומעטרים בעירית קצוצה.

  • המתכון מחושב לפי ערך קלורי של ארוחת צהרים הכוללת: מנת חלבון בשר + 2 מנות פחמימה + מנת שומן

מתכונים נוספים

דברו איתי
Whatsapp icon
Whatsapp icon חלי אני רוצה להצטרף
נגישות