מנה אחת = מנת פחמימה + מנת חלבון בשר + מנת שומן
מצרכים:
150 גרם בקר טרי טחון
3-4 גבעולי פטרוזיליה קצוצים היטב
כפית גדושה חרדל
מלח ופלפל שחור
פיתה קלה
2 כפות טחינה עם חציל קלוי ( ראו מתכון בנפרד)
2-3 יחידות פלפל שיפקה
הכנה:
מערבבים היטב את הבשר הטחון עם החרדל והפטרוזיליה לתערובת אחידה.
מחממים מחבת היטב ומרססים בתרסיס שמן.
מכינים קציצות שטוחות מתערובת הבקר ומניחים במחבת.
צולים כל צד עד שהוא משחים והופכים לצד השני.
הכנת המנה:
מורחים בפיתה כף של טחינה עם חציל קלוי. מוסיפים פרוסות של מלפפון ועגבנייה ורצועות דקות של כרוב טרי, מניחים מעל את הקציצות ומוסיפים עוד כך של טחינה חצילים
מתערובת הבשר יצאו 3-4 קציצות שטוחות.