מנה אחת = מנת פחמימה מתוקה + מנת פרי
מצרכים:
תפוח גרנד סמית
1 שלגון עד 100 קלוריות ליחידה
הכנה
שוטפים היטב תפוח גרנד סמית ( ירוק חמוץ) ומניחים בתבנית חסינת אש. אופים על חום בינוני 180 כ25 דקות עד שהתפוח רך. ניתן להכין מראש תפוחים אפויים ולהחזיק במקרר.
לאחר האפייה מוציאים את הליבה של הגרעינים ויוצרים גומחה. מסירים את הארטקי מעל המקל ומכניסים אותו לתוך חלל התפוח. החום ימיס את הארטיק. מגישים ישר.
אם התפוח היה אפוי מראש מוציאים את הליבה שלו ואז מחממים במיקרוגל ל 20-30 שניות וממשיכים בהכנת המתכון.
ניתן לשלב עם כל טעם של שלגון דיאטטי המעוניינים בו. שלגון המכיל עד 100 קלוריות ומכיל לפחות 4 גרם חלבון יכול להוות תחליף לחלבון גבינה מתוק עד 2 בשבוע.
זמן אפיה- 25 דקות
זמן הכנה- 2 דקות