4 מנות, מנה = מנת פרי + מנת שומן
מרכיבים:
4 תפוחים מסוגים שונים
תערובת תבלינים- חצי כפית הל טחון, כף קינמון טחון, 2 כפיות ממתיק מלאכותי כגון סוויטנגו
4 כפיות טחינה גולמית
2 כפיות סילאן
אופן הכנה:
מוציאים את ליבת התפוחים ומניחים בתבנית חסינת אש.
בצלוחית מערבבים את ההל עם הקינמון והסוויטנגו, מוסיפים 2-3 כפות מים ומערבבים.
מורחים את התפוחים.
אופים על חום בינוני כרבע שעה עד 25 דקות בהתאם לגודל התפוח.
התפוחים מוכנים כשסכין ננעצת בהם בקלות.
מוציאים מהתנור ובעודם חמים מזליפים על כל תפוח כפית טחינה גולמית ומעט סילאן
אפשר להכין מראש ולחמם במיקרו לשלושים שניות