7 מנות, כל מנה= פחמימה + חצי מנת פרי
מרכיבים לבלינצס:
(יש ליצור 7 יחידות של בלינצ’ס או 14 בלינצ’סים קטנים)
5 כפות קמח תפוחי אדמה
1 כף שמן
1 כוס מים
4 ביצים
1/4 כפית מלח
הכנה:
לטרוף בקערה את הביצים, השמן והמים, להוסיף את קמח תפוחי האדמה ולטרוף לבלילה אחידה.
לחמם מחבת היטב
לרסס בתרסיס שמן ,לשפוך מהבלילה למחבת ולנער את המחבת עד שהבלילה תכסה את כולה.
כאשר הקצוות מתחילים להתרומם הופכים את החביתיה לצידה השני ומטגנים עד שהיא משחימה מעט.
הכנת המלית:
3 תפוחים מגורדים דק או קצוצים דק דק
מערבבים בקערה את התפוחים עם 2-3 כפיות קינמון + 1-2 כפות מיץ לימון
ממלאים את הבלינצ’סים עם התפוחים
מניחים בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה
אופים ב 180 מעלות ל 15 דקות