מצרכים (ל-4 מנות):
- 5 כוסות אפונה ירוקה (אפשר קפואה של סנפרוסט)
- בטטה קטנה חתוכה לקוביות קטנות
- 600 גרם בשר בקר טחון רזה
- בצל גדול קצוץ דק
- גזר גדול חתוך לקוביות קטנות
- 2 גבעולי סלרי גדולים קצוצים דק
- 2 עגבניות גדולות חתוכות לקוביות גדולות
- 2 כפות שמן זית
- מלח, פלפל שחור גרוס, 1/2 כפית הל טחון
- 2 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה:
- מטגנים בסיר את הבצל עם שמן זית עד להזהבה.
- מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים אותו תוך כדי טיגון, עד שצבעו משתנה.
- מוסיפים את הבטטה, הגזר, הסלרי, העגבניות והתבלינים ומערבבים היטב.
- מוסיפים את האפונה הירוקה ואת המים הרותחים. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
- לאחר הרתיחה מנמיכים את האש, ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה.
- מערבבים רק פעם אחת, לאחר שעברה מחצית מזמן הבישול, ומתקנים תיבול לפי הצורך.
כל מנה = ארוחת צהרים מלאה (מנת חלבון בשר + 2 מנות פחמימה + מנת שומן)