4 מנות, מנה = מנת בשר
מצרכים:
500 גרם פרגיות
1 כף ממרח עגבניות מיובשות
1 עגבנייה מגורדת
1 בצל סגול פרוס
2 עגבניות פרוסות
פרוסה גדולה של דלעת חתוכה לקוביות בינוניות ( 400 גרם לפני קילוף)
2 יחידות לפת חתוכה לקוביות בינוניות
מלח, פלפל שחור, עלה טימין, 2 כפות סילאן
5 קיסמי שיניים
אופן הכנה:
בסיר בישול המתאים לתנור מפזרים בתחתית פרוסות של בצל סגול.
מפזרים את קוביות הדלעת והלפת.
מתבלים במלח ופלפל שחור ומניחים את מקל הטימין.
מערבבים את ממרח העגבניות עם בשר העגבנייה המגורדת ליצירת ממרח . את הנוזלים מעבירים לסיר.
מורחים את הפרגיות בממרח העגבניות. מגלגלים את הפרגית ונועצים קיסם כדי להשאיר אותה מגולגלת.
מניחים את הפרגיות המגולגלות על הירקות. מזליפים 2 כפות סילאן.
מכסים ומעבירים לאפיה לשעה עד שעה חצי.
(ניתן להכין בתבנית חסינת אש, נכסה את התבנית בנייר אפיה ומעליו נייר כסף)