מנה אחת = מנת פחמימה+ מנת חלבון גבינה + מנת פרי + מנת שומן
מצרכים:
1 בננה קטנה מעוכה היטב
2 כפות קמח תופח (23 גרם)
ביצה אחת
רבע כפית אבקת סודה לשתייה
להגשה: 10 גרם חלווה
הכנה:
מערבבים היטב את הבננה המעוכה עם הקמח והביצה.
מחממים היטב מחבת ומרססים במעט ספרי שמן
מעבירים את תערובת הבננה למחבת ומשטחים אותה לפנקייק גדול (ניתן גם להכין 3 יחידות קטנות).
לאחר שהשוליים מעט מתרוממים והתחתית אפויה הופכים לצד השני עד שגם הוא משחים.
מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מעל פירורי חלווה.