מנה אחת= מנת חלבון בשר + מנת פחמימה
מצרכים:
150 גרם כבד נקי
1 בצל קטן חתוך לרצועות דקות
1 כף רכז רימונים
1 כף טריאקי
לתיבול- מלח ופלפל שחור
1 עלה פילו ( השתמשנו בפילו מקורר של שמרית)
הכנה:
מחממים היטב מחבת לא נדבקת ומאדים את הבצל שתי דקות. מוסיפים את הכבדים וממשיכים לאדות אותם עוד כמה דקות. ( מי שצולה את הכבד בתנור לפני הכנה יוסיף אותו לבצל לאחר הצלייה)
מתבלים בטריאקי, רכז רימונים ומתבלים. כאשר הכבד מוכן מניחים לתערובת להתקרר היטב. ניתן לעשות שלב זה יום קודם ולאחסן במקרר.
הכנת המנה- מחממים מראש תנור לחום בינוני.
פורסים את עלה הפילו ומסדרים בקצה שלו לאורכו את תערובת הכבד והבצל ללא הרוטב. מגלגלים לרולדה וסוגרים את הקצוות. מעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
מזליפים מעל הפילו מהרוטב או מרססים במעט ספריי שמן
אופים כעשר דקות עד רבע שעה עד שהפילו משחים ונעשה פריך.
זמן הכנה של תערובת הכבד- 15 דקות
זמן אפייה- 15 דקות