מנה אחת = מנת חלבון בשר + מנת פחמימה
מצרכים:
כרע עוף שלם או 3 שוקיים
1 תפוח אדמה בינוני מקולף חתוך לקוביות קטנות
1 סלק אדום קטן בואקום חתוך לקוביות קטנות
חצי בצל בינוני פרוס לרצועות
חצי גזר חתוך לפרוסות דקות
2 כוסות יין אדום יבש
כף סילאן
2-3 שיני שום
תיבול- מלח, פלפל שחור גרוס
הכנה:
מניחים בתבנית פיירקס המתאימה לתנור את הירקות, מתבלים במלח ופלפל. מעליהם מניחים את העוף ומתבלים במלח ופלפל.
מפזרים את הסילאן ומוזגים את היין.
מכסים בנייר אפיה ומעליו נייר כסף ואופים בתנור על חום בינוני כשעתיים. ניתן בעשר דקות האחרונות להעביר למצב גריל, להסיר את הכיסוי של התבנית ולהשחים את העוף.
זמן הכנה- 15 דקות
זמן אפיה- שעתיים