חדש! כל התוכניות של חלי ממן זמינות לרכישה באתר!
banner

עוגת שיש פרווה

 

13 מנות, כל מנה = מנת פחמימה מתוקה + מנת שומן

 

מצרכים לתבנית אינגליש קייק אחת:

1.5 כוסות קמח תופח

2 ביצים

1/3 כוס שמן

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס מיץ תפוזים (100 מ”ל)

כפית תמצית וניל

כף אבקת קקאו

 

הכנה:

בקערה גדולה: טורפים היטב את הביצים יחד עם השמן, הסוכר, תמצית וניל ומיץ התפוזים ( בלי הקקאו)

ממנפים את הקמח ומוסיפים אותו לקערה ומערבבים רק עד ליצירת בלילה אחידה, לא לערבב יותר מידי. יש להוסיף עוד מיץ תפוזים אם הבלילה מוצקה מידי. עליה להיות רכה ונשפכת לתבנית אך לא נוזלית מידי.

מרססים תבנית אינגליש קייק בתרסיס שמן ויוצקים אליה 2/3 מכמות הבלילה.

לשאר הבלילה בקערה מוסיפים 1 כף קקאו ומערבבים שלא יהיו גושי קקאו.

שופכים את הבלילה עם הקקאו לתבנית מעל הבלילה הלבנה ועם קיסם או סכין דקה מערבבים לקבלת המראה של השיש

אופים בתנור שחומם מראש ל 180 לחצי שעה- אם קיסם במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים ניתן להוציא מהתנור.

פורסים לאחר שהעוגה הצטננה לחלוטין.

 

 

זמן הכנה- 15 דקות

זמן אפייה- 30 דקות

 

עוגת שיש פרוסה מתכון דיאטתי של עוגת שיש פרווה

מתכונים נוספים

דברו איתי
Whatsapp icon
Whatsapp icon חלי אני רוצה להצטרף
נגישות