מנה אחת = מנת חלבון בשר + מנת פחמימה + מנת שומן
מצרכים:
2 פרוסות לחם מלא קל
180 גרם פסטרמת רוסטביף (של יחיעם)
כף וחצי מיונז לייט
כף חציל קלוי
כפית חרדל
רצועות דקות של בצל סגול
2-3 פרוסות מלפפון
3 רצועות פטריית פורטובלו צלויה
עלה חסה
2 פרוסות עגבנייה
הכנה:
הכנת פטריית פורטובלו צלויה- מחממים היטב מחבת לא נדבקת ורססים במעט ספריי שמן. מניחים את הפטרייה על המחבת וצלולים אותה היטב מכל הצדדים. חותכים אותה לרצועות דקות.
בניית הכריך:
מורחים על פרוסה אחת כף מיונז לייט ומעליה כף ממרח חציל קלוי
על הפרוסה השנייה מורחים כפית חרדל ( לא לוותר זה משדרג את הטעם)
מניחים מעל רצועות דקות של בצל סגול, 2-3 פרוסות דקות של מלפפון ואת רצועות פטריית הפורטובלו הקלויה.
מניחים מעל את הסלמון המעושן ומלמעלה מניחים חסה וסוגרים עם הפרוסה השנייה.
- פסטרמת רוסטביף הוא מוצר המכיל כמויות נתרן גדולות על כן מומלץ להגביל את השימוש בו כחלבון בשר עד פעמיים בשבוע.
זמן הכנה- 5 דקות