מנה אחת = מנת חלבון בשר + מנת פחמימה + מנת שומן
מצרכים:
לחמנייה קלה
100 גרם סלמון מעושן
כף וחצי מיונז לייט
כף חציל קלוי
רצועות דקות של בצל סגול
2-3 פרוסות מלפפון
3 רצועות פטריית פורטובלו צלויה
עלה חסה
2 פרוסות עגבנייה
הכנה:
הכנת פטריית פורטובלו צלויה- מחממים היטב מחבת לא נדבקת ורססים במעט ספריי שמן. מניחים את הפטרייה על המחבת וצלולים אותה היטב מכל הצדדים. חותכים אותה לרצועות דקות.
בניית הכריך:
מורחים בתוך הלחמנייה כף מיונז לייט ומעליה כף ממרח חציל קלוי
מוסיפים רצועות דקות של בצל סגול, 2-3 פרוסות דקות של מלפפון, עלה חסה ואת רצועות פטריית הפורטובלו הקלויה.
מניחים מעל את הסלמון המעושן ומלמעלה מניחים פרוסת עגבנייה וקצת בצל סגול
- סלמון מעושן הוא מוצר המכיל כמויות נתרן גדולות על כן מומלץ להגביל את השימוש בו כחלבון בשר או כחלבון גבינה רק עד פעמיים בשבוע.
זמן הכנה- 5 דקות