1 מנה= מנת פחמימה + מנת פרי + מנת שומן
מצרכים:
1 עלה פילו (עלי פילו מופשרים של “שמרית” הנמצאים בקירור ולא מהמקפיא)
1 תפוח בינוני
10 גרם שערות חלווה
ביצה להברשה. ניתן להבריש בחלב רגיל או חלב סויה
הכנה:
חותכים את התפוח לרבעים ומבשלים כעשר דקות לאחר הרתיחה.
חותכים את התפוח לקוביות קטנות.
מניחים את עלה הפילו על משטח ישר, מסדרים בקצה האחד את קוביות התפוחים, מפזרים את שערות החלווה.
מקפלים את השוליים של העלה ומגלגלים ליצירת גלילה.
מעבירים בזהירות לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
מברישים את המאפה במעט ביצה
אופים על חום גבוה 180 כעשר דקות
זמן הכנה: 20 דקות (כולל זמן בישול התפוחים)
זמן אפייה: 10 דקות