מצרכים (ל-4 מנות):
- 2 בטטות קטנות (400 גרם) מקולפות
- 200 גרם (קופסה) גבינה בולגרית 5%
- 2 כפות פתיתי עמק
- פלפל שחור גרוס (אפשר להוסיף שיני שום פרוסות, רצועות בצל סגול וכו’)
אופן ההכנה:
- פורסים את הבטטות לפרוסות דקות.
- בצלחת שטוחה מפוררים את הגבינה לפירורים.
- מרססים תבנית חסינת חום בספריי שמן או מרפדים אותה בנייר אפייה.
- מסדרים מחצית מכמות הבטטות בתחתית התבנית ומפזרים מעליהן 3/4 מכמות הגבינה הבולגרית המפוררת. מתבלים במעט פלפל שחור גרוס.
- מסדרים שכבה נוספת של פרוסות בטטה. מפזרים מעליהן את שאר הגבינה המפוררת ואת פתיתי העמק.
- מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני. לאחר חצי שעה בודקים אם הבטטה אפויה מספיק.
- מסירים את נייר האפייה, מעבירים את התנור למצב לגריל ואופים עוד 15-10 דקות, עד להשחמה קלה.
- להכנה מהירה: אפשר לבשל את הבטטות מראש, ואז לאפות מתחת לגריל במשך רבע שעה.
כל מנה = פחמימה + חלבון גבינה