חדש! כל התוכניות של חלי ממן זמינות לרכישה באתר!
banner

מאפה בטטות וגבינה בולגרית

מצרכים (ל-4 מנות):

  • 2 בטטות קטנות (400 גרם) מקולפות
  • 200 גרם (קופסה) גבינה בולגרית 5%
  • 2 כפות פתיתי עמק
  • פלפל שחור גרוס (אפשר להוסיף שיני שום פרוסות, רצועות בצל סגול וכו’)

 

אופן ההכנה:

  1. פורסים את הבטטות לפרוסות דקות.
  2. בצלחת שטוחה מפוררים את הגבינה לפירורים.
  3. מרססים תבנית חסינת חום בספריי שמן או מרפדים אותה בנייר אפייה.
  4. מסדרים מחצית מכמות הבטטות בתחתית התבנית ומפזרים מעליהן 3/4 מכמות הגבינה הבולגרית המפוררת. מתבלים במעט פלפל שחור גרוס.
  5. מסדרים שכבה נוספת של פרוסות בטטה. מפזרים מעליהן את שאר הגבינה המפוררת ואת פתיתי העמק.
  6. מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני. לאחר חצי שעה בודקים אם הבטטה אפויה מספיק.
  7. מסירים את נייר האפייה, מעבירים את התנור למצב לגריל ואופים עוד 15-10 דקות, עד להשחמה קלה.

 

  • להכנה מהירה: אפשר לבשל את הבטטות מראש, ואז לאפות מתחת לגריל במשך רבע שעה.
כל מנה = פחמימה + חלבון גבינה

 

 

מתכונים נוספים

דברו איתי
Whatsapp icon
Whatsapp icon חלי אני רוצה להצטרף
נגישות