חדש! כל התוכניות של חלי ממן זמינות לרכישה באתר!
banner

מאפה בורקס במחבת בטעמים שונים

 

אנו השתמשנו בבצק עלים למקרר של שמרית (אפשר להשתמש בכל סוג של בצק עלים שבו כמות הקלוריות ל 100 גרם היא עד 390 קלוריות)

כל אריזה של בצק עלים למקרר מכילה 300 גרם על כן חילקנו את הבצק ל 8 עלים.

כל עלה הוא בורקס והוא מנה אחת

מנה אחת= מנת פחמימה + מנת שומן + מנת חלבון גבינה

זמן הכנה- 5 דקות

זמן אפיה במחבת- 8-10 דקות

 

בורקס פיצה:

מצרכים:

עלה של בצק עלים במשקל 35 גרם ( הסבר למעלה)

כפית שטוחה של רסק עגבניות

25 גרם מוצרלה או גבינה צהובה מגורדת 18% ( כ 2 כפות שטוחות)

2-3 זיתים קצוצים דק

מעט אורגנו

 

הכנה:

מרדדים לריבוע את עלה הבצק בין 2 ניירות אפיה

מורחים בחלק אחד של הבצק מעט רסק עגבניות, מניחים מעליו את הזיתים הקצוצים, מתבלים במעט אורגנו, מפזרים את הגבינה המגורדת. מקפלים את החצי השני של הבצק ליצירת משולש ומשטחים מעט את השולש שנוצר. מקפלים את השוליים כדי לאטום את המאפה.

מחממים מחבת לא נדבקת עם ספריי שמן ומעבירים אליה את הבורקס.

צולים כ 4-5 דקות עד שתחתית המאפה משחימה ואז הופכים לצד השני וצולים לעוד 4-5 דקות עד שתחתית המאפה ומשחימה.

 

 

 

מקל בולגרית ותרד

מצרכים:

עלה של בצק עלים במשקל 35 גרם ( הסבר למעלה)

60 גרם גבינה בולגרית 5%

חופן קטן עלי תרד טרי או קפוא מופשר

 

הכנה:

מרדדים למלבן את עלה הבצק בין 2 ניירות אפיה

מפוררים את הבולגרית ומסדרים אותה לאורך העלה

מניחים מעל את עלי התרד

סוגרים את הבצק מהצדדים על הגבינה והתרד.

מחממים מחבת לא נדבקת עם ספריי שמן ומעבירים אליה את המאפה

צולים כ 4-5 דקות מכל צד עד שמשחים ואז הופכים לצד השני.

 

שבלול גבינה

מצרכים:

עלה של בצק עלים במשקל 35 גרם ( הסבר למעלה)

13 גרם מוצרלה או גבינה צהובה מגורדת 18% ( כף שטוחה)

30 גרם גבינה בולגרית 5%

 

הכנה:

מרדדים לריבוע את עלה הבצק בין 2 ניירות אפיה כדי לשטח אותו.

מקפלים את העלה לאורכו ומתחילים למתוח אותו בעדינות לקבלת עלה דק וארוך.

מפזרים על העלה את הגבינה המגורדת ומשטחים מעט שהגבינה תיתפס לבצק.

מגלגלים לשבלול.

מחממים מחבת לא נדבקת עם ספריי שמן ומעבירים אליה את הבורקס.

מניחים מעל את פרוסת הגבינה הבולגרית.

צולים כ 4-5 דקות עד שתחתית המאפה משחימה ואז הופכים לצד השני וצולים עד שהגבינה נמסה ומשחימה.

 

 

 

מאפה פתוח

מצרכים:

עלה של בצק עלים במשקל 35 גרם ( הסבר למעלה)

כפית שטוחה של רסק עגבניות

13 גרם מוצרלה או גבינה צהובה מגורדת 18% ( כף שטוחה)

30 גרם גבינה בולגרית 5% מפוררת

חופן קטן עלי תרד טרי או קפוא מופשר

מעט אורגנו

 

הכנה:

מרדדים לריבוע את עלה הבצק בין 2 ניירות אפיה

מחממים מחבת לא נדבקת עם ספריי שמן ומעבירים אליה את העלה ומתחילים להוסיף לחלק העליון את שאר המרכיבים.

 

מורחים מעט רסק עגבניות, מתבלים במעט אורגנו, מפזרים את הגבינות ואת התרד.

מכסים את המחבת ו צולים על אש נמוכה עד שתחתית המאפה משחימה והגבינות נמסות.

 

מתכונים נוספים

דברו איתי
Whatsapp icon
Whatsapp icon חלי אני רוצה להצטרף
נגישות