3 מנות, מנה = מנת חלבון בשר + מנת פחמימה + מנת שומן
מצרכים:
450 גרם בקר טחון / 450 גרם טחון מהצומח לגרסה טבעונית
פרוסות דקות של חציל (כחצי חציל גדול)
פרוסות דקות של קישוא (קישוא בינוני)
2 קופסאות עגבניות מרוסקות עם נוזל (800 גרם)
9 עלי לזניה ( 153 גרם) * הנחיות לדפי לזניה בסדנת הבישול מתאריך 22.02.23
חופן עלי ביזליקום
מלח, פלפל שחור
הכנה:
מעבירים את העגבניות המרוסקות לסיר ומביאים לרתיחה קלה. מכבים את האש
מחממים היטב מחבת עם תחתית עבה ומרססים במעט ספריי שמן. מאדים את הבשר הטחון תוך כדי שמפוררים אותו שלא יווצרו גושים. מתבלים במלח ופלפל שחור
מסדרים בתבנית שכבה של עלי לזניה, מניחים עליה שכבה של פרוסות חציל, עליהן שכבה של פרוסות קישוא ומעל מחצית מתערובת הבשר.
מסדרים שכבה שניה של עלי לזניה, מניחים עליה שכבה של פרוסות חציל, עליהן שכבה של פרוסות קישוא ומעל את שאר תערובת הבשר.
שופכים מעל את הרוטב, מוודאים שהוא מכסה את כל התבנית.
מפזרים מלמעלה בזיליקום קצוץ
מכסים בנייר אפיה ומעליו נייר כסף ואופים על חום בינוני (180 מעלות) כשעה.
זמן הכנה- 20 דקות
זמן אפייה- שעה