מצרכים (ל-15 יחידות):
- 4 תפוחי אדמה בינוניים, מבושלים ומקולפים
- בצל בינוני מגורד דק
- 1/4 שורש סלרי מגורד דק
- 1/2 ראש פטרוזיליה קטן מגורד דק
- 4 כפות קמח*
- 2 ביצים
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה:
- טוחנים את תפוחי האדמה המבושלים במעבד מזון, עד לקבלת מחית אחידה.
- מערבבים את שאר הרכיבים עם מחית תפוחי האדמה ומתבלים.
- יוצרים מהתערובת לביבות ומניחים בתבנית, על גבי נייר אפייה מרוסס במעט תרסיס שמן.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. לאחר 8 דקות הופכים את הלביבות, וממשיכים לאפות במשך 8 דקות נוספות.
כל שתי לביבות = מנת פחמימה
באתר מופיעים מתכוני לביבות, רגילות או מתוקות, שאפשר להכין ולאכול במסגרת התוכנית. כדאי לבדוק!
- לגרסה ללא גלוטן – ניתן להחליף בקמח ללא גלוטן