מנה אחת = מנת פחמימה
מרכיבים:
- 2 כפות שטוחות קמח חומוס או 1 כף קמח טף+ 1 כף קמח חומוס
- 5-6 כפות מים
- מעט מלח, פלפל שחור, כורכום
אופן הכנה:
בקערית מערבבים בעזרת מזלג את הקמח עם המים. מתחילים עם 4 כפות מים ומוסיפים עוד 1-2 כפות לפי המרקם שמתקבל. המרקם צריך להיות נוזלי ולא דייסתי (כמו מרקם של בלינצ’ס). יש להקפיד על ערבוב טוב שלא יישארו גושים.
בהכנת כמות גדולה רצוי לערבב בבלנדר או עם מטרפה לקבלת בלילה אחידה.
מחממים היטב מחבת שלא נדבקת או מחבת של קרפ, מרססים בתרסיס שמן ושופכים את הבלילה למחבת, מסובבים את המחבת כדי שהבלילה תכסה את התחתית
לאחר שהקצוות מתחילות להתרומם הופכים את הטורטייה לעוד 5-7 דקות ומסירים מהאש.