מנה אחת = מנת חלבון בשר
מצרכים:
פרוסת פילה דג במשקל 200 גרם ( כל סוג דג שרוצים)
כוס עשבי תבלין קצוצים- פטרוזיליה, כוסברה, שמיר
רבע בצל פרוס דק
2 פרוסות לימון
תיבול- מלח, פלפל לבן
הכנה:
מניחים על נייר אפיה את פילה הדג כשהעור כלפי מטה.
מרססים במעט תרסיס שמן את הדג, מתבלים במלח ופלפל לבן
מפזרים מעל הדג את עשבי התבלין הקצוצים וצמידים אותם לבשר הדג
מניחים מעל את רצועות הבצל הפרוס ומעליהם מניחים את 2 פרוסות הלימון- מטרת הלימון לשמור על העסיסיות של הדג כשהוא בתנור.
מקפלים את נייר האפייה על הדג ולמעשה סוגרים אותו, מניחים בתבנית ואופים על חום בינוני כרבע שעה.
זמן הכנה- 15 דקות
זמן אפייה- 20 דקות