8 מנות, מנה = מנת שומן
מצרכים:
1 בננה קטנה בשלה
8 כפות שטוחות שומשום
הכנה:
מחממים מראש תנור לחום בינוני (180)
מועכים היטב את הבננה. אם משתמשים בכמויות גדולות יותר אפשר לטחון בבלנדר.
מוסיפים את השומשום לבננה המעוכה כף אחר כף. מערבבים אחרי כל כף כדי לוודא שהתערבב היטב עם הבננה. התערובת יוצאת סמיכה מאוד.
לגיוון הטעם ניתן להוסיף לתערובת וניל או קינמון
מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה
לוקחים כשליש כף מהתערובת ומשטחים על גבי נייר האפייה ליצירת עיגול. יש לחלק את הכמות ל 8 עיגולים.
אופים על חום בינוני 15 דקות עד 20 דקות לפי התנור. מוציאים כשהעוגיות מתחילות להשחים.
מוציאים מהתבנית ומניחים להתקרר.