מנה אחת = מנת חלבון בשר + 2 מנות פחמימה
מרכיבים:
נתח של חזה עוף (200 גרם לפני אפייה)
2 כפות פירורי לחם (20 גרם)
ביצה (רק לטבילה של נתח העוף)
לצ’יפס חצי חינמי- חצי תפוח אדמה בינוני, חצי קולורבי, חצי סלק אדום
תיבול- מלח, פלפל שחור
הכנה:
טובלים את חזה העוף בביצה ומעבירים לטבילה בפירורי הלחם – מצפים את נתח החזה עם כל הפירורים. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מרססים מעל מעט ספריי שמן
פורסים את הירקות לרצועות דקות ומעבירים לתבנית שליד החזה עוף.
מתבלים במלח ופלפל שחור ומרססים מעט תרסיס שמן זית
אופים בתנור בחום בינוני לכחצי שעה – תלוי בתנור
מגישים מיד
השילוב של הירקות יחד עם התפוח אדמה מאפשר לקבל כמות הרבה יותר גדולה של ציפס ולכן הוא חצי חינמי- כל הצ’יפס כולו שווה למנת פחמימה אחת.
מי שיש לו רק מנת פחמימה אחת בצהרים שיכין צ’יפס רק מקולורבי וסלק אדום. ללא תפוח אדמה.
זמן הכנה- 10 דקות
זמן אפיה- כחצי שעה