מרכיבים:
- 2 בצל סגול פרוס
- 2 גבעולי כרישה (החלק הלבן, פרוס)
- 8 גבעולי בצל ירוק קצוץ
- צרור עירית קצוצה
- 250 גר’ גבינה לבנה 5% או קוטג’
- 1/3 גביע יוגורט טבעי 1.5% שומן
- 4 ביצים
- 4 כפות קמח
- 2 בצל יבש פרוס
- 1 כפית אבקת אפייה
- מלח, פלפל שחור
- כף חרדל
- כף שמן
אופן הכנה:
מחממים תנור לחום בינוני. מטגנים או מאדים במחבת גדולה עם כף שמן את הבצל היבש, הבצל הסגול והכרישה במשך כ- 10 דקות. מערבבים מדי פעם. מוסיפים את העירית ואת הבצל הירוק ומטגנים כ- 5 דקות. מוספים קמח, אבקת אפייה וחרדל ומטגנים כ- 3 דקות. מסירים מהאש.
מצננים מעט, מוסיפים את הביצים ואת הגבינות ומתבלים. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים כ- 45 דקות, עד להזהבה.
5 מנות, מנה = מנת פחמימה + 1.5 מנות חלבון גבינה