מנה אחת = מנת חלבון בשר + מנת פחמימה + מנת שומן
מצרכים:
פיתה קלה
150 גרם נתחי פרגית שטופה ונקייה מעצמות
כף וחצי מיונז לייט
כף חציל קלוי
רצועות דקות של בצל סגול
3 רצועות פטריית פורטובלו צלויה
עלה חסה
2 פרוסות עגבנייה
הכנה:
מחממים היטב מחבת לא נדבקת ומרססים במעט ספרי שמן, צולים את נתחי הפרגית במחבת ומתבלים במעט מלח, פלפל שחור ומזליפים עליהם כפית מייפל טבעי. כאשר השוליים הלבינו הופכים את הנתחים לצלייה לצד השני. המייפל מעניק להם צבע חום עמוק מהצלייה.
למחבת מוסיפים פטריית פורטובלו גדולה וצלולים אותה היטב מכל הצדדים. חותכים אותה לרצועות דקות.
בניית הכריך:
פותחים את הפיתה בעדינות ומורחים בתוכה כף מיונז לייט ומעליה כף ממרח חציל קלוי
מוסיפים 2-3 נתחי פרגית ומעליהם מניחים ירקות – רצועות דקות של בצל סגול, פרוסת עגבנייה, עלה חסה ואת רצועות פטריית הפורטובלו הקלויה.
ומשלימים עם שאר נתחי הפרגית
זמן צליה של הפטרייה והפרגית – 10 דקות
זמן הרכבת הכריך—2 דקות