8 יחידות, כל 2 יחידות הן מנה = מנת פחמימה + מנת חלבון גבינה
מצרכים:
- 1 קישוא קטן חתוך מגורד דק
- 1 גזר קטן מגורד דק
- 1/2 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
- 1/2 פלפל צהוב חתוך לקוביות קטנות
- 1 בצל סגול קטן קצוץ דק
- 2 כפות גביע גבינה לבנה 5% (80 גרם)
- רבע אריזה גבינה בולגרית קוביות 5% ( 60 גרם)
- 2 ביצים
- 1/2 כוס קמח תופח
- 2 – 3 כפות פטרוזיליה ושמיר קצוצים או כף טימין – לא חובה אבל משדרג את הטעם
- מלח ופלפל שחור גרוס
ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מערבבים בקערה את כל הרכבים פרט לירקות
- מוסיפים את הירקות ומערבבים בעדינות.
- יוצקים את הבלילה לתבנית השקעים (או לתבניות האישיות) עד לשלושת רבעי הגובה.
- אופים 40 – 30 דקות עד שהמאפינס זהובים ויציבים. מחכים 10 דקות נוספות לפני חילוץ מהתבנית. ניתן להעביר למצב גריל לחמש דקות להשחמה עליונה
- ניתן לגוון את הירקות בכל סוג שיש במקרר. אפשר לאדות את הירק לפני ההכנה.
זמן הכנה- 10 דקות
זמן אפיה- 40 דקות