12 פרוסות. כל פרוסה = פחמימה מתוקה + מנת שומן
מרכיבים:
5 ביצים גדולות מופרדות
3/4 כוס סוכר
כוס קוקוס טחון ( 80 גרם)
3 כפות קמח תופח לפסח או קמח מצה לעוגות (50 גרם)
50 גרם שוקולד מריר מגורר גס
אופן ההכנה:
1.מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב.
2.טורפים את החלמונים ומקפלים בעדינות אל הקצף.
3.מפזרים את הקמח על הקצף, כף אחר כף, ומבליעים בתנועות קיפול.
4.מוסיפים את הקוקוס, כף אחר כף, ומערבבים בעדינות עד לקבלת בלילה אחידה.
5.חוזרים על אותה פעולה עם השוקולד המגורר.
6.יוצקים את העוגה לתבנית אינגליש קייק מאלומיניום ואופים בחום 170 מעלות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא מעט לח. רצוי לרפד את תחתית התבנית בנייר אפיה או לרסס במעט תרסיס שמן בטעם נייטרלי כגון קנולה.