מנה אחת = מנת חלבון בשר + מנת פחמימה
מצרכים:
150 גרם בשר בקר רזה טחון
2 תחתיות ארטישוק גדולות או 4 קטנות
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן כוסברה קצוצה
1 קופסה של שימורי אפונה ירוקה
מלח פלפל לבן
הכנה:
מערבבים את הבקר הטחון עם הפטרוזיליה והכוסברה לתערובת אחידה.
אם משתמשים בתחתיות ארטישוק קפואות רצוי לבשל אותם במים רותחים כרבע שעה (לפי ההוראות על השקית)
מעבירים למחבת עמוקה את האפונה עם חלק קטן מנוזלי הקופסה. מתבלים במלח, פלפל לבן וכפית כורכום ומערבבים.
מוסיפים את תחתיות הארטישוק ומבשלים כחמש דקות שייספגו מבפנים את טעמי הרוטב.
יוצרים מתערובת הבשר קציצות לפי כמות התחתיות בהן השתמשנו ובכל תחתית ארטישוק מכניסים קציצה אחת. מוסיפים למחבת מים עד שהם מגיעים לגובה הקציצות ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר ומנמיכים את האש. מניחים להתבשל כחצי שעה. רצוי מידי פעם להרטיב את הקציצות עם הרוטב.
זמן הכנה- 10 דקות
זמן בישול- חצי שעה