מצרכים (ל-4 מנות):
- 1/2 כוס אורז יבש
- 300 גרם בשר בקר טחון
- 300 גרם הודו אדום טחון
- 1 בצל בינוני קצוץ דק
- כפית שמן זית
- 2 כפות שטוחות שקדים מולבנים פרוסים (30 גרם)
- מלח, פלפל שחור גרוס
- כפית קינמון (מומלץ)
- 5 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה:
- בוררים היטב את האורז ושוטפים.
- מטגנים בסיר את הבצל עם כפית שמן זית, עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הבשרים הטחונים ומפוררים אותם תוך כדי טיגון, עד שהם משנים את צבעם.
- מוסיפים את האורז ואת התבלינים ומערבבים היטב. מוסיפים מים רותחים, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
- לאחר הרתיחה מנמיכים את האש, ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה. לאחר כרבע שעה מערבבים את התבשיל, ומתקנים תיבול לפי הצורך. לאחר הבישול משאירים מכוסה ל-10 דקות לפחות.
- מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים למעלה את השקדים המולבנים.
מנה = ארוחת צהריים מלאה (מנת חלבון בשר + מנת פחמימה + מנת שומן)