מנה אחת = מנת חלבון בשר + מנת פחמימה
מצרכים:
3 שוקי עוף נקיות
חצי תפוח אדמה בינוני
רבע בטטה קטנה
כף רוטב צילי מתוק
כף רוטב טריאקי- רק בסוף האפייה- אופציה.
תיבול- מלח, פלפל שחור
הכנה:
חותכים את הבטטה ותפוח האדמה לקוביות קטנות
מרפדים תבנית חסינת אש בנייר אפיה ומניחים מעל את שוקי העוף וקוביות הירקות.
מדללים את רוטב הצ’ילי ברבע כוס מים ושופכים על העוף
מתבלים במלח ופלפל
מוסיפים כחצי כוס מים לתבנית העוף כדי יצור רוטב לא שומני.
אופים בתנור בחום בינוני כשעה ורבע עד שעה וחצי.
מי שרוצה- בעשר הדקות האחרונות שלפני סוף האפיה שופכים את רוטב הטריאקי על העוף כדי שייתן מראה שחום יותר.
למי שאוהב- אפשר להוסיף 2-3 שיני שום קלופות, ענף רוזמרין או טימין,
זמן הכנה- 10 דקות
זמן אפיה- שעה ורבע עד שעה וחצי.