חדש! כל התוכניות של חלי ממן זמינות לרכישה באתר!
banner

רצועות לזניה ברוטב עגבניות וצנוברים

 

מנה אחת = מנת פחמימה + מנת שומן + מנת חלבון גבינה

 

250 מ”ל עגבניות מרוסקות

2 דפי לזניה

1 כף צנוברים

2 כפות גבנ”צ עמק מגורדת (25 גרם)

4-5 עלי בזיליקום שלמים

תיבול: מלח ופלפל שחור

 

הכנה:

מחממים מחבת ושופכים לתוכה את העגבניות המרוסקות, מביאים לרתיחה.

במקביל מבשלים בסיר עם מים רותחים את עלי הלזניה עד שהם מתרככים מעט ומגיעים למרקם ‘אל דנטה’

מוציאים לקרש חיתוך וחותכים אותם לרצועות

מעבירים את רצועות עלי הלזניה למחבת עם הרוטב, מתבלים ומניחים להתבשל כחמש דקות. מוסיפים את הצנוברים ומבשלים עוד חמש דקות.

מכבים את האש ומעבירים לצלחת הגשה. מפזרים מעל את הגבנ”צ המגורדת.

 

  • ניתן לוותר על הגבנ”צ המגורדת ואז כל המנה = מנת פחמימה + מנת שומן
  • מומלץ לא לוותר על הצנוברים. הם מעניקים טעם מיוחד למנה

 

זמן הכנה- 5 דקות

זמן בישול- 15 דקות

 

מתכונים נוספים

דברו איתי
Whatsapp icon
Whatsapp icon חלי אני רוצה להצטרף
נגישות