מנה אחת = מנת פחמימה + 1.5 חלבון גבינה + מנת שומן
מצרכים:
- 2 פרוסות לחם קל או פרוסת לחם רגילה
- ביצה
- שליש שקית תרד בייבי שטוף
- 25 גרם סלמון מעושן או 30 גרם דג מלוח מסונן
- 4 כפות (40 מ”ל) שמנת לבישול 10%
- מתבלים במעט פלפל שחור וממש מעט מלח
אופן הכנה:
קולים את פרוסות הלחם במחבת ללא שמן, אנו רוצים מרקם קריספי לפרוסה. מעבירים לצלחת הגשה.
מאדים את התרד במחבת עד שהוא מתרכך, מוסיפים את השמנת לבישול ומתבלים, כשהשמנת מעט מתאדה מעבירים את התרד מעל לפרוסת הלחם.
מרססים את המחבת במעט ספריי שמן ופותחים את הביצה לתוכה ומבשלים למידת העשייה הרצויה.
בזמן שהביצה מתבשלת פורסים דק את הסלמון או את הדג המלוח
לבניית המנה: מעבירים את הביצה מעל התרד ומפזרים מעל את הסלמון הקצוץ ומגישים.