3 מנות, מנה = מנת בשר
לנו יצאו 20 קציצות בגודל כדור פינג פונג.
מרכיבים:
600 גרם חזה עוף טחון
קישוא בינוני מגורד וסחוט היטב
בצל בינוני מגורד וסחוט
מלח, פלפל שחור
לרוטב- קופסה של עגבניות מרוסקות ללא תוספת סוכר (במשקל 800 גרם) , מלח, פלפל שחור ופפריקה מתוקה
אופן הכנה:
מתחילים עם הרוטב: מבערים את העגבניות המרוסקות לסיר עמוק ומוסיפים מים עד שהרוטב מגיע לחצי מגובה הסיר. מתבלים במעט מלח, פלפל שחור ופפריקה אדומה.
תערובת הקציצות: מערבבים את העוף הטחון יחד עם הקישוא והבצל המגורדים ומתבלים. לשים היטב לתערובת אחידה.
כאשר הרוטב רתח יוצרים קציצות ומכניסים אותם לרוטב החם. הבישול הוא מהיר ותוך 25 דקות הקציצות מבושלות. אם רוצים רוטב יותר מרוכז מומלץ אחרי 25 דקות להוציא את הקציצות לצלחת, להמשיך לבשל את הרוטב עוד כחצי שעה עד שהוא מצטמצם ואז להחזיר את הקציצות לרוטב. בישול ארוך מידי של הקציצות יגרום להן להתייבש.