מרכיבים:
- 1/2 ק”ג עוף טחון
- שן שום כתושה
- 400 גרם כרישה (כ4 כרישות בגודל בינוני, החלק הלבן)
- 1/4 כוס פירורי לחם
- ביצה
- 1 כף שמן זית
- 1/4 כפית כורכום
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן הכנה:
מחממים את כף השמן במחבת עם שן שום כתושה. פורסים את הכרישה לפרוסות דקות ומטגנים בשמן עד שהיא מתרככת ומזהיבה.
טוחנים במעבד מזון את הכרישה המטוגנת ומוסיפים את חזה העוף הטחון, פירורי לחם, ביצה ותבלינים לפי הטעם. מערבבים עד שנוצרת תערובת אחידה. מניחים במקרר לחצי שעה לפחות.
מחממים תנור ל- 180 מעלות על מצב גריל. מפרדים תבנית תנור בנייר אפייה ומרססים בתרסיס שמן. יוצרים מהתערובת קציצות שטוחות (כ-15 קציצות) ומניחים על התבנית עם רווחים. מרססים את הקציצות עם ספריי שמן ומכניסים לתנור ל- 10 דקות. הופכים לצד השני וצולים עוד כ- 10 דקות.
כ- 15 קציצות
3 קציצות = מנת חלבון בשר