(כ34 קציצות)
2 קציצות = חלבון גבינה
5 קציצות = תחליף לחלבון בשר
מצרכים:
250 גרם עדשים כתומות מושרות
תפו”א גדול
2 בצלים בינוניים
גזר מגורר
שן שום קצוצה
3 כפות שמן זית
2 כפות קמח
תבלינים: מלח, פלפל שחור, כמון, כורכום
הכנה:
משרים את העדשים למשך שעתיים.
מבשלים את התפו”א כחצי שעה בסיר עם מים עד לריכוך ומועכים אותו לפירה.
מבשלים את העדשים בסיר עם מים כחצי שעה עד שהן מתרככות ומסננים.
מטגנים במחבת את הבצל עם שמן זית כ- 10 דקות. מוסיפים את שן השום והגזר וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עוד כ- 10 דקות.
מערבבים בקערה את כל המרכיבים. יוצרים קציצות ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, משומן קלות.
מורחים מעט שמן זית מעל הקציצות ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180מעלות במשך כ- 45 דקות.