מנה אחת (כ8 קציצות) = מנת פחמימה + 1.5 מנות חלבון גבינה
המצרכים:
1/2 כרוב קטן קצוץ
חלבון ביצה
בצל קטן קצוץ
60 גרם גבינה בולגרית/פטה כבשים 5%
כפית אבקת אפייה
2 כפות קמח עדיפות על קמח קוואקר/עדשים/חומוס/ כוסמין מלא..(סופחים יותר נוזלים)
פלפל שחור
למטבל: 2 כפות יוגורט
מלח
עירית/בצל ירוק קצוץ
אופן ההכנה:
- מבשלים הכרוב לריכוך, מסננים וסוחטים.
- מרססים מחבת בתרסיס שמן זית ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב מעט
- מעבירים את הכרוב לקערה ומוסיפים את כל שאר החומרים ומערבבים.
- יוצרים קציצות ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה, מרססים מעל בתרסיס.
- אופים בתנור בערך 15 דק או עד השחמה קלה.
- מערבבים את היוגורט, מלח, עירית למטבל.
- מגישים לצד המטבל.