מצרכים (ל-4 מנות)
לקציצות:
- 500 גרם בשר הודו אדום טחון
- ביצה
- 2 כפות פירורי לחם
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- בצל בינוני מגורד
- 1/4 כפית מלח
לרוטב:
- כפית שמן זית
- בצל בינוני פרוס דק
- אריזת תחתיות ארטישוק (400 גרם) מופשרות
- 1/2 לימון
- 2 כוסות מים רותחים
- כורכום, פלפל שחור, מלח
אופן ההכנה:
להכנת הקציצות:
- מניחים בקערה את כל הרכיבים ומערבבים היטב לעיסה אחידה. מניחים למשך חצי שעה לפחות.
- יוצרים קציצות בידיים רטובות (מתקבלות כ-16 קציצות).
להכנת הרוטב:
- חותכים את תחתיות הארטישוק לרבעים. חותכים את חצי הלימון לרבעים, ולאחר מכן לפרוסות דקות.
- מחממים בסיר עמוק את שמן הזית, ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הכורכום ומערבבים עוד כחצי דקה.
- מוסיפים את תחתיות הארטישוק, פלחי הלימון והמים הרותחים. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את הקציצות ומוסיפים נוזלים לפי הצורך (כמות הנוזלים צריכה להיות בהתחלה עד חצי מגובה הקציצות). לאחר רתיחה נוספת מנמיכים את האש ומבשלים כ-3/4 שעה.
מנה (4 קציצות) = מנת חלבון בשרי (כולל רבע מכמות הרוטב)