מנה אחת = מנת חלבון בשר + מנת פחמימה
מצרכים:
200 גרם חזה הודו טחון
3 כפות של תרד קפוא מופשר
כפית חרדל
3 כפות אפונה ירוקה או 100 גרם אפונה עדינה
2 שיני שום פרוסות
מעט מלח ופלפל שחור, כפית כורכום
הכנה:
מערבבים היטב את ההודו הטחון עם התרד, החרדל מלח ופלפל שחור
יוצרים קציצות ( לנו יצא בסדנת הבישול 8 קציצות קטנות)
מחממים היטב מחבת ומרססים בספריי שמן, מוסיפים את שיני השום ואת האפונה ומאדים כמה דקות.
מוסיפים מלח, פלפל וכורכום וכוס מים ומערבבים היטב.
מוסיפים את הקציצות ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה מבשלים כעשים דקות עד חצי שעה- בהתאם לגודל הקציצות.