מרכיבים:
- 400 גרם חזה עוף טרי חתוך לרצועות דקות
- בצל בינוני חתוך לרצועות דקות
- 2 שיני שום פרוסות דק
- תפוח אדמה בינוני חתוך לקוביות קטנות
- 1/2 כוס אפונה ירוקה טרייה או קפואה
- 200 גרם דלעת טרייה, חתוכה לקוביות קטנות
- קישוא קטן חתוך לקוביות קטנות
- כף שמן זית
- כוסברה קצוצה
- מלח, פלפל לבן
אופן הכנה:
מטגנים את השום ואת הבצל עם כף שמן עד שיזהיבו קלות. מוספים את תפוח האדמה ואת האפונה, סוגרים את המכסה ומאדים 10 דקות. מוסיפים את נתחי העוף ואת שאר הירקות ומתבלים לפי הטעם. מכסים ומאדים רבע שעה על אש נמוכה. מערבבים מדי פעם (אין צורך להוסיף מים). יש להיזהר מבישול יתר המייבש את חזה העוף. אפשר לתבל בנוסף עם פפריקה מתוקה, כורכום, פלפל שחור, כמון ועוד.
2 מנות
כל מנה = מנת חלבון בשר + מנת פחמימה + מנת שומן