מרכיבים :
4 תפוחי אדמה נקיים בגודל בינוני
1 כוס אפונה ירוקה מבושלת
5 ביצים
כוס פטרוזיליה קצוצה וכוסברה קצוצה
2 גזרים בגודל בינוני
מלח, פלפל לבן
כפית כורכום
אופן הכנה :
מבשלים את תפוחי האדמה ואת הגזר עד שהם מתרככים.
מקלפים את תפוחי האדמה ומועכים כמו לפירה, מניחים להם להצטנן מעט. מקלפים את הגזר וחותכים לקוביות קטנות. מערבבים את תפוחי האדמה המעוכים עם קוביות הגזר, האפונה הירוקה והירק הקצוץ. מתבלים במלח, פלפל לבן וכורכום. מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב.
משמנים תבנית בכף שמן זית, שופכים את התערובת ואופים כ 3/4 שעה בחום בינוני.
ב- 10 הדקות האחרונות רצוי להעביר למצב גריל, כדי שהפשטידה תשחים מלמעלה.
5 מנות
כל מנה = מנת פחמימה + מנת חלבון גבינה