לתבנית מלבנית בגודל בינוני (כ-31X22 ס”מ)
תרסיס שמן
1 קופסה פטריות משומרות, או 1 סלסילה פטריות טריות, פרוסות
3 ביצים
1 גביע קוטג’ 5%
1 כוס גבינה צהובה 22% מגוררת
50 גרם גבינה בולגרית 5% מפוררת
2 כפות קמח
1 כפית אבקת אפייה
מלח (מעט. הגבינה בולגרית מלוחה), פלפל שחור
אגוז מוסקט מגורר
- מחממים את התנור ל-170 מעלות.
- מחממים מחבת עם תרסיס שמן. מוסיפים את הפטריות ומאדים אותן עד שהן מאבדות נוזלים ומשחימות מעט. מסירים מהאש ומצננים מעט.
- טורפים את הביצים בקערה. מוסיפים את הגבינות, הקמח ואבקת האפייה ומערבבים היטב. מוסיפים את הפטריות, מתבלים ומערבבים שוב.
- מרססים תבנית אפייה בתרסיס שמן, ומעבירים אליה את הבלילה. אופים את הפשטידה כ-40 דקות, עד שהיא מתייצבת ומשחימה.
- רבע פשטידה = פחמימה + חלבון וחצי גבינה + שומן
- 1/8 פשטידה תחליף לחלבון וחצי בערב
- בחלוקה ל 13 פרוסות, כל פרוסה תחליף לחלבון גבינה ובחלוקה ל 5 מנות כל מנה= תחליף לחלבון בשר או 2.5 חלבוני גבינה