מרכיבים:
- 4 ביצים
- 1 גביע קוטג’ 5% (250 גרם)
- 2 פרחי כרובית
- 10 פטריות שמפיניון טריות
- 2 בצלים
- 2 גזרים
- 2 קישואים
- 2 פרחי ברוקולי
- 4 כפות קמח
- 4 כפות פירורי לחם
- תיבול – מלח, פלפל, תרסיס שמן
- חצי כוס גבינה צהובה 9% מגוררת
אופן הכנה:
1.מרתיחים את פרחי הברוקולי והכרובית מס’ דקות במים חמים. חותכים את שאר הירקות לרצועות.
2. מחממים מחבת עם תרסיס שמן, מקפיצים את כל הירקות 2-3 דקות ומתבלים. מניחים לירקות להתקרר מעט.
3. בקערה –מכינים את הבלילה – מוסיפים תחילה את הירקות, לאחר מכן את שאר המרכיבים- קוטג’, ביצים, קמח, פירורי לחם ומתבלים שוב.
4. מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת בעזרת תרסיס שמן, מפזרים מעל את הגבינה הצהובה.
5. אופים בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות במשך שעה או עד שקיסם יוצא יבש.
7 מנות, כל מנה = פחמימה + חלבון גבינה