מנה אחת = מנת חלבון בקר + מנת שומן
מצרכים:
150 גרם פרגית נקייה
1 כף רוטב צ’ילי מתוק (ניתן להוסיף עוד כף אך לוותר באותו היום על הכפית דבש/ריבה חינמיים)
100 מ”ל נוזל קוקוס 5% שומן
חצי בצל בינוני פרוס דק
כוס כרוב לבן חתוך לרצועות דקות
1 כוס כרוב סגול חתוך לרצועות דקות
4-5 פטריות שמפיניון חתוכות לרצועות דקות
מלח, פלפל שחור
בצל ירוק קצוץ לעיטור המנה
הכנה:
חתוכים את הפרגית לנתחים קטנים
מרססים מעט ספריי שמן במחבת חמה ומאדים את הבצל כדקה, מוסיפים למחבת את רצועות הכרוב הלבן והירוק ומקפיצים עוד 2 דקות. מוסיפים למחבת את הפטריות ואת נתחי הפרגית ומערבבים.
מוסיפים למחבת את נוזל הקוקוס ואת רוטב הצ’ילי ומערבבים היטב. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.
מבשלים עוד כעשר דקות עד שהפרגית מבושלת והרוטב מצטמצם מעט. (ככול שנתחי הפרגית יהיו קטנים יותר המנה תהיה מוכנה מהר יותר)
מעבירים לצלחת הגשה ומעטרים בבצל ירוק קצוץ
זמן הכנה- 10 דקות
זמן בישול- 10 דקות