מרכיבים:
- 2 כפות רוטב סויה או מלח לפי הטעם
- 1 כף שמן זית
- 1 כף דבש
- 1 כף חרדל דיזון
- 2 חצאי חזה עוף טרי ונקי
- 4 שיני שום קלופות חצויות
- 2 עלי דפנה
- פפריקה, פלפל, כורכום, ותבלינים אחרים לפי הטעם
אופן הכנה:
מניחים את העוף בקערה עם מים רותחים מומלחים
מחממים במחבת קטנה את השמן, החרדל, הדבש והסויה עד רתיחה עדינה. ניתן להוסיף את יתר התבלינים, לפתיחת הטעמים.
מקררים מעט ומעסים בתערובת התיבול את חצאי החזה
שמים בתבנית מתאימה נייר אפייה, את שיני השום החצויות ועלי הדפנה, מעליהם מניחים את חזה העוף.
אופים כארבעים דקות עד שעה בחום בינוני 180-200 מעלות, בעת הצורך ניתן לכסות בנייר אלומיניום.
מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר.
מגישים חם, פושר או קר.
1/4 מהכמות = מנת חלבון בשר
ניתן לפרוס לפרוסות דקות לשימוש בכריכים