5 מנות, מנה = פחמימה מרובעת
(מנה= תמר אחד + תאנה אחת + 2 משמשים + 2 כפות רוטב עם קוביות דלעת)
זהו מתכון מיוחד על כן הוא מחושב מבחינת ערכים קלוריים ולא לפי תחליפים.
150 גרם בקר רזה טחון
פירות יבשים: 8 תמרים, 8 משמשים, 8 תאנים
100 מ”ל יין אדום יבש
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
כוס קוביות קטנות של דלעת
כף קינמון
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
חותכים את הפירות לא עד הסוף כדי שיהיה ניתן למלא אותם
מערבבים את הבשר הטחון עם מלח ופלפל והפטרוזיליה קצוצה
ממלאים קצת מתערובת הבשר בכל פרי יבש. כמות הבשר מתאימה בדיוק לכמות הפירות שרשמנו.
מסדרים את הפירות במחבת מתאימה לתנור, מפזרים מסביב את קוביות הדלעת הקטנות.
מוסיפים למחבת חצי כוס יין אדום, מלח פלפל וקינמון
מבשלים על להבה בינונית למשך 25-30 דקות, מרטיבים מידי פעם את הפירות עם הרוטב.
לאחר מכן מכניסים לתנור ואופים על 180 מעלות לשעה- רצוי להוסיף מים עד לחצי מגובה הפרי ומידי פעם להרטיב את הפירות עם הרוטב.