מרכיבים:
- אבקת מרק עוף
- בצל יבש- פרוס לחצי עיגול
- עגבניות בשלות גדולות- חתוכות לקוביות
- פלפלים כתומים- פרוסים לרצועות בעובי של כ-1 ס
- פלפלים אדומים- פרוסים לרצועות בעובי של כ-1 ס
- עוף ללא עור וללא עצם
- שמן קנולה
- פפריקה מתוקה
- מים
- פטרוזיליה קצוצה
- מלח ופלפל
- תרסיס שימון נטול שמן
אופן הכנה:
מתבלים
את כרעי העוף במלח ופלפל,
את כרעי העוף במלח ופלפל,
מחממים מחבת טפלון גדולה ועמוקה מרססים בתרסיס
השמן נטול השומן
השמן נטול השומן
ומשחימים את כרעי העוף משני הצדדים,
מוציאים את כרעי העוף
מהמחבת לקערה, ומניחים בצד.
מהמחבת לקערה, ומניחים בצד.
שופכים למחבת את כף השמן, ומוסיפים את הבצל
הפרוס.
הפרוס.
מטגנים תוך כדי ערבוב כמה דקות לריכוך והשחמה קלה.
מוסיפים את
הפלפלים והעגבניות וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב כמה דקות לריכוך. בכוס מים ,
הפלפלים והעגבניות וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב כמה דקות לריכוך. בכוס מים ,
ממיסים את כף אבקת המרק – ומוסיפים למחבת.
ממשיכים לערבב בכף עץ, ומוסיפים
את הפפריקה והמלח
את הפפריקה והמלח
מכניסים
חזרה את כרעי העוף, מוסיפים למחבת את הנוזלים שהצטברו בקערה
שבה עמדו
הכרעיים המושחמים, מביאים לרתיחה,
ומנמיכים לאש נמוכה. ממשיכים לבשל כ-1/2
שעה,
בשלב הבישול אפשר להעביר את הכל לתבנית –
ולבשל בתנור בחום של כ-150
מעלות, במקום על הכיריים.
מעטרים בפטרוזיליה קצוצה לפני ההגשה.
כל כרע=מנת חלבון בשרי בארוחת צהריים.