מרכיבים:
- קופסת פטריות שמפיניון
- 1 בצל
- כף שמן
- עוף שלם
- כוס אורז
- 2 כוסות מים
- מרינדה לתיבול העוף: מלח ופלפל, 2 כפות פפריקה, 3 שיני שום, 2 כפות שמן, 1/2 כוס מים
אופן הכנה:
·
הכנת המילוי: מטגנים בסיר בצל קצוץ עם כף שמן עד להשחמה, מוסיפים את הפטריות
ומטגנים כ – 2 דקות נוספות על אש קטנה.
·
בסיר נוסף – מוסיפים 2 כוסות מים פושרים וכוס
אורז יחדיו ומבשלים עד לרתיחה (חצי בישול). לאחר רתיחה, מסננים את האורז. בקערה –
מערבבים את האורז, בצל ופטריות. מתבלים במלח ופלפל שחור. מצננים את המילוי מספר דקות.
·
ממלאים את העוף במילוי האורז, יש להשאיר 1/3
מכמות המילוי בצד.
·
מורחים את העוף במרינדה שהוכנה מראש.
·
בשקית קוקי – מניחים את 1/3 האורז שנשאר,
מעליו מנחים את העוף וסוגרים את השקית.
·
מניחים בתבנית, ואופים בתנור שחומם מראש ל –
180 מעלות במשך שעה וחצי – שעתיים.
7 מנות, מנה
אחת = ארוחת צהריים מלאה
בתוספת סלט
ירקות